01.03.2020.


Raniji Predsjednik Crne Gore na Kopaonik Business Forumu
Raniji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović učestvovao je na specijalnom panelu pod nazivom „Podgorički klub na KBF – Vizija Zapadnog Balkana 2030“. Panel je organizovan u sklopu 27. Kopaonik Business Foruma, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije.

Pored ranijeg Predsjednika Crne Gore, ujedno predsjednika Podgoričkog kluba, na panelu su učestvovali članovi Podgoričkog kluba: Branko Crvenkovski, raniji predsjednik Makedonije, Alfred Moisiu raniji predsjednik Albanije, Mladen Ivanić, raniji predsjedavajući i član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mirko Cvetković raniji predsjednik Vlade Srbije i Zlatko Lagumdžija raniji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Panel je moderirao raniji ministar vanjskih poslova SCG i generalni sekretar RCC Goran Svilanović.

Raniji Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u svom izlaganju istakao je, između ostalog, da saradnju država Zapadnog Balkana u oblasti ekonomije, obrazovanja, kulture, nauke i istraživanja, kao oblastima od posebnog interesa, treba organizovati u skladu sa smjernicama koje se definišu na regionalnim platformama i mehanizmima, u saglasju sa Evropskom unijom. Podsjetio je na konstruktivnu ulogu Podgoričkog kluba, koji je u toku 2019. godine, uz podršku partnera realizovao dvije značajne aktivnosti: Naučni forum u Ulcinju i Regionalnu konferenciju u Skoplju. Naglasio je i da dobar okvir u ovom cilju predstavlja Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana organizovan u Sofiji, 17. maja 2018. godine, kada je usvojena i Sofijska deklaracija. Raniji predsjednik Vujanović zaključio je da je najpovoljniji način za jačanje saradnje između država Zapadnog Balkana njihova zajednička koordinacija, koja ne ugrožava, već afirmiše ekonomski i ukupni prosperitet i suverenitet država Zapadnog Balkana.


Broj čitanja: 208

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora