17.03.2020.


Saopštenje za javnost
Raniji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je pismo predsjedniku Narodne Republike Kine Xi Jinpingu u kome se navodi:

"Vaša ekselencijo, Predsjedniče Xi Jinping

Koristim i ovu priliku da iskažem zadovoljstvo Vašom konstatacijom iz pisma, koje ste mi uputili, uoči okončanja mog mandata Predsjednika Crne Gore, da su tokom tog mandata crnogorsko-kineski odnosi bili na najvišem nivou u njihovoj istoriji.

U smislu Vašeg očekivanja da ću i nakon obavljanja predsjedničke dužnosti nastaviti da pratim i podržavam razvoj naših međudržavnih odnosa, želim da istaknem da sam u periodu od godinu dana više puta posjetio Narodnu Republiku Kinu i da sam posljednji put, boraveći početkom decembra 2019. godine, imao zadovoljstvo da čujem Vašu analizu i vrijednu viziju državne politike Narodne Republike Kine.

Iskazujući spremnost da doprinesem daljem razvoju naših međudržavnih odnosa, koristim ovu priliku da uputim izraze najvećeg poštovanja za donaciju Crnoj Gori Vaše države i naroda u povodu epidemije koronavirusa.

Uvažavajući veliki uspjeh Narodne Republike Kine u savlađivanju koronavirusa, upućujem Vam izraze najdubljeg poštovanja."


Broj čitanja: 561

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora