28.11.2019.


Raniji Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u posjeti ItalijiRaniji Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je sa Medjunarodnim institutom Nizami Gandžavi u dvodnevnoj posjeti Rimu. Ranije predsjednike država i vlada koji su članovi ovog Instituta, a čiji je raniji Predsjednik Vujanović član borda, danas je u Vatikanu primio Sveti otac Franjo.

U svom obraćanju je naglasio:

Dame i Gospodo,

Želim vam srdačnu dobrodošlicu, i zahvaljujem vam se na posjeti kao i Fondaciji Nizami Ganjavi koja je izabrala Rim za mjesto održavanja skupa.

Zahvalan sam vam na naporu da se suočite sa glavnim izazovima današnjice u cilju promovisanju mira kroz dijalog i međusobno poštovanje, inspirišući se velikim Persijskim poetom iz dvanaestog vijeka po kojem Fondacija nosi ime. Vi to činite stavljajući u službu globalne zajednice vrijednosti i iskustva stečena na važnim pozicijama koje ste imali u svojim državama. Želim vam i odlične rezultate u borbi sa izazovom klimatskih promjena.

Ohrabrujem vas da nastavite ove napore, ubijeđen da je kultura dijaloga pravi put, uzajamno sarađivanje pravi način ophođenja a uzajamno razumijevanje metod uz pomoć kojeg se razvija bratstvu izmedju ljudi i naroda. („Dokument o ljudskom bratstvu“, Abu Dabi, 4 Februara 2019).

Još jednom vam se zahvaljujem. Neka Gospod blagoslovi vaš rad, vaše narode i sve ljude ovog svijeta!


Broj čitanja: 701

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora