12.10.2018.


Maribor; Bivši Predsjednik Crne Gore učestvovao na panelu “Budućnost Zapadnog Balkana” koji je organizovao Jadranski savjet
Bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović danas je u Republici Sloveniji u Mariboru učestvovao na panelu "Budućnost Zapadnog Balkana" koji je organizivan od regionalne organizacije Jadranski savjet.

U svom izlaganju naglasio je da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji i da je Crna Gora, kao lider procesa, spremna da sa punom posvećenišću dostiže standarde EU. Iskazao je očekivanje da će afirmisanje individualnog pristupa Strategije EU i Zapadnog Balkan dati mogućnost Crnoj Gori da dostigne standarde EU i prije 2025 godine. U tom smislu saopštio je očekivanje mogućnosti ranijeg članstva Crne Gore u EU vjerujući da je to i interes svih država Zapadnog Balkana koji bi takav pristup članstvu Crne Gore u EU trebali podržati. Svoju spremnost dostizanja integracionih standarda Crna Gora je pokazala pristupom NATO-u kada je ostvarila članstvo u vrlo osjetljivom geopolitičkom kontekstu. Ocjenio je da i to članstvo preporučuje Crnu Goru i za članstvo u EU.

Svojim izlaganjem skup je otvorio Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor a nakon izlaganja imao je otvorenu razmjenu mišljenja sa ranijim predsjednicima država i vlada koji učestvuju na ovoj konferenciji. Govoreći o Crnoj Gori iskazao je poštovanje njenog ulaska u NATO i dobre dinamike pristupanja EU u čemu je Crna Gora primjer.


Broj čitanja: 322

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora