12.06.2018.


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Bivši Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je pismo od Predsjednika Republike Mađarske Janoša Ader-a u kome se navodi:

Poštovani gospodine Predsjedniče,

Od srca se zahvaljujem na Vašem prijateljskom pismu i lijepim željama. Dozvolite mi da Vam povodom završetka predsjedničkog mandata ovim putem izrazim iskreno priznanje za istaknuti rad, kojim ste u proteklih deceniju i po značajno doprinijeli unapređenju saradnje naših država.

Za vrijeme Vašeg mandata su se odvjali procesi, koji su bili od presudnog značaja za Crnu Goru i širi region. Kao predsjednik ste od samog početka igrali istaknutu ulogu u postizanju nezavisnosti Crne Gore, u obezbjeđenju uslova samostalnog razvoja, odnosno u učvršćivanju međunarodnog autoriteta države. Crna Gora je za to vrijeme postigla respektabilne rezultate u procesu evropske integracije: od 2017 godine je punopravna članica NATO-a, naš vrijedan i pouzdan saveznik.

Izražavam posebnu zahvalnost za gostoprimstvo koje ste pružili meni i mojoj supruzi za vrijeme naše prošlogodišnje posjete Crnoj Gori. Veoma mi je drago da sam u Vama imao priliku upoznati partnera, koji je privržen unapređenju naših odnosa. Molim Vas, da i za vrijeme nadolazećih aktivnosti u javnom životu pratite saradnju naše dvije države, odnosno da svojim iskustvom i savjetima date doprinos produbljivanju tradicionalnog prijateljstva naših naroda. Uvjeravam Vas, da ću u interesu toga i ja učiniti sve što je moguće.

Zajedno sa mojom suprugom želimo Vam i gospođi Svetlani dalje uspjehe, u privatnom životu mnogo radosti, a za sve to dobro zdravlje.


Broj čitanja: 129

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora