20.04.2018.


Predsjednik Vujanović uručio nagrade Privredne komore Crne Gore
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je povodom Dana Privredne komore Crne Gore uručio godišnje nagrade najuspješnijim kompanijama i pojedincima za 2017. godinu. Ovo je godina Jubileja u kojoj Privredna komora proslavlja 90 godina svog postojanja i rada.

Nagrada za uspješno poslovanje dodijeljena je Tehnomax doo iz Podgorice, Nagrada za društvenu odgovornost dodijeljena je Preduzeću Cerovu doo iz Bara, Nagrada za inovativnost dodjeljena je kompaniji Mesopromet doo iz Bijelog Polja, a Nagrada za unapređenje menadžmenta dodijeljena je Dr Zoranu Vukčeviću, predsjedniku Odbora direktora IRF.

Prenosimo izlaganje predsjednika Vujanovića:


Uvaženi predsjedniče Privredne komore gospodine Goluboviću,
Predsjedniče Skupštine gospodine Brajeviću,
Potpredsjedniče Vlade gospodine Simoviću,
Potpredsjedniče Skupštine gospodine Gvozdenoviću,
Ministri,
Visoke zvanice,
Vaše ekselencije,
Dame i gospodo,

Privredna komora mi je i ove godine učinila zadovoljstvo da dodijelim godišnje nagrade i da iskažem poštovanje i nagrađenima i Privrednoj komori. Ovogodišnja nagrada ima ipak dvije posebnosti. Prvo, ona se dodjeljuje u godini devet decenija Privredne komore Crne Gore. Devedeset godina trajanja je dokaz vrijednosti Privredne komore Crne Gore, jer ni u jednoj ekonomskoj zajednici i privrednom društvu ne može se dugo trajati u koliko iza toga ne stoji kvalitet. A naša Privredna komora je taj kvalitet imala u svih ovih devet decenija. Međutim, nije samo devet decenija i trajanje dokaz uspješnosti da bi ono što je Privredna komora Crne Gore za tih devet decenija činila. A činila je mnogo toga, mnogo vrijednoga i mnogo značajnog za privredu Crne Gore i činila je na način koji garantuje da će i u buduće Privredna komora kvalitetno djelovati. I to kvalitetno u svim oblastima svog djelovanja. I u odnosu na afirmaciju vrijednosti svojih članova i na afirmaciju vrijednosti ekonomije Crne Gore i na povećanje investicija u Crnoj Gori i na veći međunarodni ugled same Privredne komore i naše ekonomije. Želim da iskoristim povodom velikog jubileja 90. godina Privredne komore Crne Gore ovu priliku da im uputim čestitku i da zaželim da i u budućim godinama i decenijama ovako uspješno posluju.

Ova nagrada je data za godinu koja je bila ekonomski uspješna za Crnu Goru. To je godina snažnog ekonomskog snaženja, rasta BDP, godina u kojoj smo imali sjajnu turističku sezonu sa najboljim pokazateljem i finansijskim i realnim, najvećim brojem noćenja, najvećim brojem gostiju i što je najvažnije rekordnim prihodom turizma Crne Gore u prošloj godini. To je bila godina velikih ulaganja u našu poljoprivredu, kako u primarnu proizvodnju tako i u njenu preradu. To je bila godina zaista vrijednih investicija, ali i godina nastavka intenziteta izgradnje auto-puta od Podgorice do Mateševa koji je kapitalno vrijedan projekat Crne Gore i koji će očigledno na vrijeme biti završen. Takođe, godina u kojoj je postalo izvjesno da će se nakon Mateševa do granice nastaviti izgradnja puta i da će se što je takođe posebno važno nastaviti na izgradnju puta prema Srbiji, čime ćemo dobiti auto-put od Bara do Beograda sa najvećim kvalitetom i najvećim doprinosom ukupnog razvoja, pa i razvoja sjevera, koga treba razvijati na svaki način i svakom ekonomskom politikom.

Zato je nagrada koju su dobili nagrađeni i vrednija i ja želim da im iskažem poštovanje za nagradu koju su dobili, da je iskažem kao svoj doživljaj njihove vrijednosti i obaveze da nastave da budu dobar primjer koji treba slijediti.

Budući ću naredne godine, ako Bog da i predsjednik Privredne komore me pozove, biti s druge strane mikrofona, želim da zahvalim za sve ono što je Privredna komora Crne Gore činila u saradnji sa predsjednikom države. Ponosam sam za ono što smo zajednički radili. Ova manifestacija je jedan od vidova naše saradnje, a na sve vidove saradnje mogu da iskažem maksimalno zadovoljstvo, a posebno zahvalnost za učešće Privredne komore u brojnim poslovnim forumima pri predsjedničkim posjetama. Imali smo ih u Crnoj Gori, imali smo ih u inostranstvu, zajednički smo promovisali vrijednost Crne Gore, a u vrijednosti ekonomije Crne Gore Privredna komora je bila sjajan organizator i hvala rukovodstvu Privredne komore, hvala svim onim članicama koje su učestvovale na tim forumima i zahvaljujem za priliku da se Crna Gora prikaže u što boljem ekonomskom svijetu.

Želim i ono što sam konstatovao da Privredna komora Crne Gore u narednoj godini i narednim decenijama nastavi ovim stazama sa punim vrednovanjem Crne Gore i njene ekonomije.

Hvala!


Broj čitanja: 190

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora